Poštovani građani Kozarske Dubice,

I ako me vecina vas poznaje,za one koji me ne poznaju,ja sam Zivko Kondic iz Kozarske Dubice. Nezavisni sam kandidat za odbornika na lokalnim izborima 2020. godine u Kozarskoj Dubici.

Isticem da sam osoba sa invaliditetom, iskren i posten gradjanin nase opstine. Veliki mi je plan i cilj da postignem nesto novo i bolje za sve nase gradjane. Prvenstveno plan mi je zaposljavanje osoba sa invaliditetom u javnom sektoru i na drugim mjestima, na kojima mogu da obavljaju poslove. Osobe sa invaliditetom mogu da rade u javnim institucijama, opstini, policiji, skoli, apoteci, banci i na mnogim drugim mjestima gdje im je to sad onemoguceno.

Zalagacu se da invalidnine u Kozarskoj Dubici i Republici Srpskoj budu izjednacene sa invalidninama u Federaciji Bosne i Hercegovine jer smatram da visina novcanog iznosa za invalide,mora biti izjednacena na cijeloj teritoriji BIH.

Kao odbornik zalagacu se za bolji polozaj invalida,da im se izadje u susret u nekim osnovnim stvarima,kao sto su: ortopedska pomagala, besplatne pelene, kateteri, tudja pomoc i njega, besplatno gorivo, putarina, besplatan ogrev.

Zalagacu se za ratne vojne invalide, dijecu palih boraca,demobilisane borce Vojske Republike Srpske,da im se poboljsa trenutna situacija,invalidnina.Da svi borci Vojske Republike Srpske dobiju svoje zasluzene penzije u visini od 150 km. na mjesecnom nivou. Nasi stvaraoci,borci,ratni invalidi zasluzuju bolji polozaj u drzavi koju su stvorili.Porazavajuci je podatak da sve vise mladih odlazi iz nase sredine zbog nedostatka posla i ne mogucnosti normalnih, osnovnih uslova za zivot!

Mladima treba posao prije svega da bi ostali.Ovaj nas lijepi grad ima veliki potencijal za otvaranje novih radnih mjesta i dovodjenje investitora.Imamo rijeku Unu i treba iskoristiti njen potencijal. Kao neko ko je gradjnin ove opstine,a kao odbornik zalagacu se za sanaciju i ojacavanje nasipa na cijelom potezu gdje se rijeka Una izliva prilikom rasta vodostaja, zarad nemara dosadasnjih vlasti. Treba raditi i na odvodima i kanalizaciji u gradu.A naravno,trebamo i nasim najmladjim sugradjanima izaci u susret sa obnavljanjem igralista,parkova,sa kulturnim manifestacijama u Sportskoj dvorani.

UKOLIKO MI UKAZETE VASE POVJERENJE KAO ODBORNIKU SKUPSTINE OPSTINE KOZARSKE DUBICE 2020.GODINE JAVNO SE ODRICEM PREKO SAJTA, A I PUTEM SREDSTAVA JAVNOG INFORMISANJA, SVOJE PLATE OD ODBORNICKOG DODATKA U SVRHU POMOCI OSOBAMA SA INVALIDITETOM I SOCIJALNO UGROZENOM STANOVNISTVU.

S’ postovanjem Zivko Kondic za odbornika

SVIM SRCEM ZA NAŠU KOZARSKU DUBICU!
Vaš kandidat za odbornika u Skupštini Kozarske Dubice

ŽIVKO KONDIĆ

Fond pomoći za socijalno ugrožene!

Poštovani! Imam prijedlog, kako bi se mogla iznaći mogućnost rješenja da se pomogne socijalno-ugroženom stanovništvu naše Opštine, kao i drugim opštinama ako se ovo prihvati. Predlažem da se osnuje Fond i otvori žiro račun na ime Vlada Republike Srpske da bi ista vršila isplatu u taj Fond, za potrebe socijalno ugroženog stanovništva, Mislim da je ovo bolje rješenje od dosadašnjeg, gdje je troškove isplate pola snosi Vlada, a pola opštine. Većina naših opština je u teškom stanju, zbog prispjelih potraživanja, a ne mogućnosti Opštine da izvrši ta dugovanja, tad dolazi do blokade računa iste. Otvaranje novog žiro računa Vlada Republike Srpske bi rukovodila istim i tako pomagala opštinama da bi navedena isplata, odnosno tuđa njega i pomoć bila redovna, ne bi bilo kašnjenja u isplati.

S poštovanjem Živko Žiža Kondić!